Yüz ve Boyun Germe
Cildimizde kollajen ve elastin lifler gençlikte düzgün sıralı ve bol miktardadır. Yaşlandıkça, genetik yapı, güneş maruziyeti, sigara kullanımı, stres gibi birçok nedenlerle bu liflerin sayı ve yapısı bozulur, yerçekimine direnç gösteremez ve sarkma başlar, kırışıklıklar oluşur, ciltaltı yağ dokusu ve mimik kaslarımızda sarktıkça aşağı doğru yer değiştirme olur. Ayrıca yüzümüz ve cildimiz ile kaslarımız arasında özel bir kas bağ doku tabakası vardır, yaşlanmayla en çok aşağı sarkan ve yaşlı görünmemize neden olan bu tabakanın sarkmasıdır. Bu durum çeşitli nedenlerle bazen daha erken yaşlarda başlayabilir. Aşağı doğru yer değiştiren bu bağ kas dokusu ve cildin fazlalığının kulak önünde içe doğru gizlenen ve kulak arkasına doğru uzatılan bir iz ile çıkarılıp özel dikişlerle tesbiti ile daha genç görünüme kavuşulur. Aynı zamanda alt göz kapağından yapılan bir kesi ile orta yüzdeki sarkan dokular normal yerine getirilip fazla cilt çıkarılarak orta yüz gençliği sağlanabilir. Yine yüzümüzdeki bu bağ kas dokusu boyunda da devam eder ve yüzle birlikte boynumuzda da sarkma olur. Yüz germe işlemi sırasında boyunda bulunan sarkma ve fazla cilt de çıkarılıp asılarak boyun da gençleştirilir. Yüz ve boyun germe ameliyatı yüz şeklinizi değiştirmez, sizi farklı bir görünüme sokmaz, sadece kendinizin daha genç halinize dönmesini sağlar. Yüz gençleştirme için yapılan birçok işleme göre en güzel, kesin ve kalıcı sonuç alınır ki kişi için sanıldığı kadar zor geçen bir süreç değildir ve sonucun tatmini yüksektir.
Muayenede nelere dikkat edilir ?
Hastanın yüz ve boynu bütün olarak değerlendirilir. Alındaki sarkma, kaşlardaki düşüklük, alt ve üst göz kapağındaki sarkma ve fazlalığa bakılır. Güzel bir sonuç için yüz ve boyun bir bütün olarak düşünülmeli ve gençleştirme bütün dokuları içermelidir.
Ameliyat süreci nasıldır?
Ameliyat genel anestezi altında yapılır, yüzde yapılacak ek işlemlere bağlı olarak 3-6 saat arasında sürer. Ameliyat bitiminde özel bandajlama yapılır, yüz için özel korse giydirilir. Bir gece hastanede kalınır, 6. Saatte yemek yemeye izin verilir ve yürütülür. Ertesi sabah bandajlar açılıp kanama, şişlik, morluk değerlendirilir, konulmuşsa drenler çekilir. Yara yerlerinde su geçirmez bantlar vardır, korse giydirilir, ağrı kesici ve antibiyotikle taburcu edilir.
Ameliyat sonrası nasıl geçer?
2. Gün duş alınabilir. Özellikle göz kapaklarında ve yanaklarda hafif ödem ve morluklar 3. Günden sonra azalmaya başlar. Genel durum aslında iyidir, sıkıntılı olan tek durum dudakları öne doğru büzerken birkaç gün çekinti hissedilir. 3-4 gün sonra kendi bakımı ve evde küçük işler yapılabilir. Bir hafta sonunda kontrole çağrılır, dikiş yerlerindeki bantlar çıkarılır, antibiyotikli krem ve korse ile takip önerilir. İşe veya sosyal hayata dönülebilir. Gün içerisinde dışarı çıkarken korseyi kısa süreli çıkarabilir. Korse 2 hafta önerilir, sonrasında çıkarabilir, iz kremi önerilir.